Vanwege de privacy van mijn klanten gebruik ik alleen initialen.

Veel steun bij opruimen

“Annet heeft in moeilijke tijden enorm veel steun geboden bij het opruimen van de boedel. Met veel empathie, inzet en al haar connecties heeft zij ertoe bijgedragen om een klus die ons onmogelijk leek, binnen de kortste keren te klaren. Heel veel dank, Annet!”

N.N. ~ moeder en dochter

Nauwelijks iets hoeven doen

“Na het overlijden van mijn broer, begin juli, moesten wij het huis leeghalen voor verkoop! Via de makelaar kwam ik in contact met de “personal organiser” Annet Dries!

Zij was inderdaad “de oplossing” gedurende het proces van rouw en verlies. Alle spullen van mijn broer zijn goed gesorteerd en verdeeld voor de betreffende instanties! Zelf hebben wij niet of nauwelijks iets hoeven doen.

Er was uitstekend contact tussen mij en Annet; beter hadden wij het niet kunnen treffen!

5 sterren waard!!!”

M.H. ~ zus

Praktisch opruimen met aandacht

“Annet Dries kan aanpakken, verstouwt in korte tijd een hoop werk, is praktisch ingesteld maar bovenal zeer toegankelijk. Een mensen-mens. Toegankelijk waar het gaat om emoties die opspelen (aan elk op te ruimen meubelstuk zit een verhaal immers); bij het afstand doen van een hoop spullen die je godsonmogelijk allemaal maar kan blijven bewaren.

Doorgaans hebben de mensen die de hulp inroepen van Annet zelf al een hoop spullen. Misschien wat ongebruikelijk, maar Annet kan misschien beter eerst daar beginnen met opruimen. Of in ieder geval “lucht” creëren.

Door haar ervaring als mantelzorger doorziet ze snel naar wie wat moet of pas na “nachtje slapen”- bedenktijd. Als dan de kogel door de kerk is, organiseert ze feitelijk, aan de hand van bij elkaar gezette spullen, wat de bestemming wordt. Kringloop of ROTEB of verkoop van waardevolle stukken, indien men dat wenst.

Als een rode draad door haar denk- en handelwijze loopt haar antenne voor emoties, die toch onlosmakelijk vaak na bijvoorbeeld een sterfgeval de kop opsteken. Ze staat er bij stil, maar kan overtuigen voor het doel waar zij ten slotte voor is ingehuurd. Ze is geen dominee Gremdaat, maar een hoogst praktisch ingestelde organizer waar je wat aan hebt.”

P.v.S. ~ zoon

Ontruimen huis na overlijden moeder

“Na het overlijden van mijn moeder werd ik niet alleen geconfronteerd met intens verdriet, veel regelwerk en administratie, maar ook met een groot, vol ouderlijk huis dat wegens verkoop leeg moest worden opgeleverd.

Na informatie te hebben ingewonnen bij twee bedrijven die huizen leeghalen, bleek dat zij dit vrij rigoureus in twee/drie dagen doen. Bij mijn ouderlijk huis leek me dat niet gewenst. De makelaar bracht me in contact met Annet. Tijdens het kennismakingsgesprek wist ik al snel dat ik met haar in zee wilde gaan. Zij beschreef haar gestructureerde, gefaseerde aanpak: voor de inboedel van mijn ouderlijk huis (zó groot en zó veel spullen) ideaal.

Haar insteek is, indien mogelijk, spullen een “volgend leven” te geven. Annet communiceert voortdurend over wat ze doet en overlegt altijd bij twijfelgevallen. Zij is flexibel in haar werk en het maken van afspraken en neemt waar nodig externe afspraken over. Hierdoor werd ik echt ontzorgd. Met verbazing en bewondering zag ik hoe snel en efficiënt het huis steeds leger werd.

Annet ging respectvol, maar kordaat en doelgericht, met alle spullen uit onze jeugd en van mijn moeder om. Bovendien is zij een sympathieke vrouw die heel prettig in de omgang is. Het leegruimen van mijn ouderlijk huis, waar ik als een berg tegenop zag, is hierdoor op een goede manier, haast therapeutisch, verlopen.

Aan iedereen, die zich geplaatst ziet voor de klus, een huis of woning te ontruimen, zou ik Annet van ganser harte aanbevelen.”

A.E. ~ zoon

Ontruimen huis na overlijden (bonus)moeder

“Na het overlijden van onze (bonus)moeder, kwam voor ons de taak om haar huis netjes leeg en verkoop klaar te maken. Deze uitdaging was extra moeilijk omdat wij allen meer dan een uur moeten reizen naar Oostvoorne. Na een weekend gezamenlijk de meeste herinneringen en persoonlijke zaken te hebben uitgezocht, kwamen we er snel achter dat deze klus ons veel weekenden zou gaan kosten.

Het inschakelen van Annet was voor ons een uitkomst. Zij heeft de meeste spullen een 2e leven kunnen geven. Door haar connecties en ervaring zijn waardevolle spullen verkocht en andere spullen bij goede doelen terecht gekomen. Iedere dag kregen we via de mail verslag van hoe en wat er allemaal was gebeurd die dag, uren werden netjes bijgehouden en het streven van Annet is proberen d.m.v. verkoop van de inboedel haar kosten zoveel mogelijk te dekken.

Wij bedanken Annet voor haar inzet en het ontzorgen.”

E.H., J.H. en T.H. ~ kinderen

Ontruimen huis na overlijden moeder

“Wij vonden het lastig om na het overlijden van mijn moeder het huis te ontruimen, maar kregen een tip van een makelaar om eens met Annet te gaan praten. Een gouden tip. Na een oriëntatiegesprek wisten wij al snel dat wij met Annet in zee wilden gaan.

Wij moesten nogal wat knopen doorhakken en daarmee heeft zij ons enorm geholpen. Annet werkt heel efficiënt, schroomt niet om zelf de handen uit de mouwen te steken, er was goede communicatie over de gemaakte afspraken en zij is heel flexibel. En vooral in een sfeer van gezamenlijk overleg.

Hulde aan deze sympathieke vrouw!”

M.B. ~ dochter

Structureel opruimen huis voor de verkoop

“Wij werden door onze makelaar Erik Vogelenzang De Jong getipt om contact op te nemen met Annet om te helpen ons huis, waar wij 36 jaar hebben gewoond, structureel op te ruimen.

Annet is een zeer kordate vrouw, die effectief maar heel aardig hielp ons huis met veel rommel te ledigen. Na vier keer aanpoten (grofvuil, kringloop en vrienden) en organiseren, lijkt ons huis groter geworden. Dankzij Annet staat ons ruime huis binnenkort te koop en is het zeer netjes opgeruimd.

Dank je wel Annet, wij hopen dat je net zo blij bent als wij. Wij hebben je als een lichamelijk sterke vrouw en persoon ervaren.”

M.K. ~ echtpaar

Opruimen huis met moeder en helpen bij leegruimen huis na haar overlijden

“Annet betekende voor mijn moeder een baken in soms onzekere tijden. Moeder wilde graag opruimen, maar zij ging steeds lezen in plaats van het weg te doen, en zij was van een zuinige soort: spullen zomaar wegdoen? Wel als het een goede bestemming had. Daar kon Annet haar bij adviseren en de spullen ook wegbrengen. Heel fijn was dat voor haar. Intussen werd er heel wat afgepraat, want ook daar had zij behoefte aan. Zij zaten duidelijk op dezelfde golflengte.

Na moeders overlijden heeft Annet in de laatste fase van het opruimen een rol gespeeld. Veel hadden we met elkaar uitgezocht, maar er bleef van alles over. Bij de finale leegruimdagen heeft Annet ons goed geholpen – zij adviseerde over hoeveel en wat voor dozen, stickers en dergelijke. Zij wist de adressen waar dingen heen konden en sjouwde met ons mee. Zo is het geheel in goede harmonie afgerond en niet onbelangrijk: in de geest van onze moeder.”

D.C. ~ dochter