Vanwege de privacy van mijn klanten gebruik ik alleen initialen.

Ontruimen huis na overlijden moeder

“Na het overlijden van mijn moeder werd ik niet alleen geconfronteerd met intens verdriet, veel regelwerk en administratie, maar ook met een groot, vol ouderlijk huis dat wegens verkoop leeg moest worden opgeleverd.

Na informatie te hebben ingewonnen bij twee bedrijven die huizen leeghalen, bleek dat zij dit vrij rigoureus in twee/drie dagen doen. Bij mijn ouderlijk huis leek me dat niet gewenst. De makelaar bracht me in contact met Annet. Tijdens het kennismakingsgesprek wist ik al snel dat ik met haar in zee wilde gaan. Zij beschreef haar gestructureerde, gefaseerde aanpak: voor de inboedel van mijn ouderlijk huis (zó groot en zó veel spullen) ideaal.

Haar insteek is, indien mogelijk, spullen een “volgend leven” te geven. Annet communiceert voortdurend over wat ze doet en overlegt altijd bij twijfelgevallen. Zij is flexibel in haar werk en het maken van afspraken en neemt waar nodig externe afspraken over. Hierdoor werd ik echt ontzorgd. Met verbazing en bewondering zag ik hoe snel en efficiënt het huis steeds leger werd.

Annet ging respectvol, maar kordaat en doelgericht, met alle spullen uit onze jeugd en van mijn moeder om. Bovendien is zij een sympathieke vrouw die heel prettig in de omgang is. Het leegruimen van mijn ouderlijk huis, waar ik als een berg tegenop zag, is hierdoor op een goede manier, haast therapeutisch, verlopen.

Aan iedereen, die zich geplaatst ziet voor de klus, een huis of woning te ontruimen, zou ik Annet van ganser harte aanbevelen.”

A.E. ~ zoon

 

Structureel opruimen huis voor de verkoop

“Wij werden door onze makelaar Erik Vogelenzang De Jong getipt om contact op te nemen met Annet om te helpen ons huis, waar wij 36 jaar hebben gewoond, structureel op te ruimen.

Annet is een zeer kordate vrouw, die effectief maar heel aardig hielp ons huis met veel rommel te ledigen. Na vier keer aanpoten (grofvuil, kringloop en vrienden) en organiseren, lijkt ons huis groter geworden. Dankzij Annet staat ons ruime huis binnenkort te koop en is het zeer netjes opgeruimd.

Dank je wel Annet, wij hopen dat je net zo blij bent als wij. Wij hebben je als een lichamelijk sterke vrouw en persoon ervaren.”

M.K. ~ echtpaar

 

Opruimen huis met moeder en helpen bij leegruimen huis na haar overlijden

“Annet betekende voor mijn moeder een baken in soms onzekere tijden. Moeder wilde graag opruimen, maar zij ging steeds lezen in plaats van het weg te doen, en zij was van een zuinige soort: spullen zomaar wegdoen? Wel als het een goede bestemming had. Daar kon Annet haar bij adviseren en de spullen ook wegbrengen. Heel fijn was dat voor haar. Intussen werd er heel wat afgepraat, want ook daar had zij behoefte aan. Zij zaten duidelijk op dezelfde golflengte.

Na moeders overlijden heeft Annet in de laatste fase van het opruimen een rol gespeeld. Veel hadden we met elkaar uitgezocht, maar er bleef van alles over. Bij de finale leegruimdagen heeft Annet ons goed geholpen – zij adviseerde over hoeveel en wat voor dozen, stickers en dergelijke. Zij wist de adressen waar dingen heen konden en sjouwde met ons mee. Zo is het geheel in goede harmonie afgerond en niet onbelangrijk: in de geest van onze moeder.”

D.C. ~ dochter