Leegruimen van het (ouderlijk) huis

Na het overlijden van je moeder komt het onvermijdelijke moment dat haar spullen opgeruimd moeten worden. Dit is een intensieve en emotionele klus die veel tijd kost. Ik weet hoe het voelt, je zit in een heel verdrietige periode en dan moet je ook nog besluiten nemen over spullen die  in een heel leven zijn verzameld. Als je mij inschakelt heb jij meer tijd om alle andere zaken te regelen die bij zo’n verlies horen. Jij hoeft je alleen maar te richten op de hoofdzaken en ik zorg voor alle werkzaamheden er omheen. In een gepast tempo en met een duidelijk plan ga ik voortvarend te werk. Jij wordt ontlast en het proces van ontruimen gaat gewoon door. Door de continue communicatie ben je betrokken zonder daadwerkelijk mee te hoeven doen.

Nadat de gekozen spullen zijn verdeeld kan ik de overige spullen voor je opruimen. Waardevolle boedel kan worden verkocht en het restant kan bijvoorbeeld naar de kringloopwinkel of een goed doel zoals de kerk. Zij zijn er heel blij mee en het maakt het voor jou misschien makkelijker om afscheid te nemen van de spullen van je moeder als je weet dat ze een tweede leven krijgen.

Spullen die kapot zijn zullen worden opgehaald door het grofvuil. Hiervoor zal een afspraak gemaakt worden. Dit geldt niet voor privéspullen die weg moeten. Deze spullen zullen altijd persoonlijk weggebracht worden naar een milieupark in de buurt.

Geen familie?

Ook als je geen familie hebt wil je dat alles goed geregeld is. Je wilt dat je spullen bij de juiste personen terecht komen, dat je huis netjes is opgeruimd als het moet worden opgeleverd voor verkoop of bij beëindiging van de huurovereenkomst. Nadat we kennis gemaakt hebben kunnen we je wensen op papier zetten. Als het moment daar is zal ik voor een keurige afwikkeling van zaken zorgen.

Opruimen van het huis voor verkoop

Als je je huis wilt verkopen wil je laten zien hoe mooi en bijzonder jouw huis is. De ervaring leert dat een opgeruimd huis het beste tot zijn recht komt. Niet iedere aspirant koper kan namelijk door ‘volle’ ruimtes heen kijken en de mogelijkheden zien die jouw huis biedt.

Ik kan je hierbij helpen. Samen met jou zorg ik ervoor dat alle ruimtes worden opgeruimd en gerestyled met je eigen spullen. De spullen die we hebben weggehaald, kunnen we een andere bestemming geven: opslaan, weggeven of wegdoen.

Daarnaast kan ik namens jou helpen als de fotograaf de foto’s maakt voor de verkoopbrochure. Denk hierbij aan het (tijdelijk) verplaatsen van spullen zodat de mooiste foto gemaakt kan worden.